Frank Vermeulen kreeg de interesse voor onroerend goed met de paplepel ingegoten doordat zijn vader hem al vroeg betrok bij zijn vastgoed activiteiten. Desondanks koos Frank voor het onderwijs. Hij begon als onderwijzer op de basisschool en eindigde als docent handelswetenschappen bij het middelbaar commercieel beroepsonderwijs. Omdat de onroerend goed sector hem toch steeds meer trok, studeerde hij voor het SVM-diploma, dat hij in 1988 behaalde. In 1989 werd hij beëdigd als makelaar o.g. en trad hij in dienst bij Christiaan Smit Makelaars, wat eerst door Kamerbeek en later door Meeùs werd overgenomen. Vanaf eind jaren ‘90 tot september 2007 was Frank Vermeulen voor Meeùs in Laren werkzaam als kantoordirecteur. Sinds 2004 is hij Register Makelaar Taxateur en als zodanig ingeschreven bij de Stichting Vastgoedcert.

Zijn belangstelling gaat ook uit naar projectontwikkeling. Hij volgde hiervoor de opleiding woningmarktconsultant en in 2005 de cursus Stedenbouw en Architectuur van de NEPROM. Hij heeft diverse nieuwbouwprojecten in Gooi en Vechtstreek begeleid, waaronder plan Diependaal in Hilversum, plan Postiljon in Laren, de plannen Venenburg en Molenvliet in Nederhorst den Berg en recentelijk plan NederVecht, Vreelandseweg 20-26 en Overmeerseweg 8-11, eveneens in Nederhorst den Berg.

Frank Vermeulen Makelaardij is lid van de NVM. Frank hecht hier veel waarde aan, omdat hij als lid van de NVM door middel van workshops en trainingen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Verder is hij lid van de NVM-vakgroep ‘wonen’ en van 1999 tot en met 2009 maakte hij deel uit van de landelijke NVM-commissie ‘prijsontwikkelingen lange termijn’.