Vorige | Volgende

Overmeerseweg 8 Nederhorst den Berg, Dorpskern

Vraagprijs € 825.000 v.o.n.

Omschrijving

Wonen in het dorpshart van Nederhorst den Berg èn aan de rand van het natuur- en recreatiegebied Spiegel- en Blijkkolder Deze unieke mogelijkheid doet zich nu voor. Namens onze cliënt bieden wij deze bouwkavel aan met - naar keuze - in- of exclusief de te realiseren vrijstaande, riet gedekte villa. DE BOUWKAVEL De bouwkavel van 461 m2 heeft een bouwvlak van 75 m2. Het bouwvlak is uit te breiden met...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Wijk
Dorpskern
Ligging
In centrum, open ligging

Omschrijving

Wonen in het dorpshart van Nederhorst den Berg èn aan de rand van het natuur- en recreatiegebied Spiegel- en Blijkkolder

Deze unieke mogelijkheid doet zich nu voor. Namens onze cliënt bieden wij deze bouwkavel aan met - naar keuze - in- of exclusief de te realiseren vrijstaande, riet gedekte villa.


DE BOUWKAVEL

De bouwkavel van 461 m2 heeft een bouwvlak van 75 m2. Het bouwvlak is uit te breiden met ca. 75 m2 door middel van aan- en bijgebouwen, waardoor een bouwvlak van ca. 150 m2 ontstaat. Naast de geplande villa resteert nog ca. 45 m2 voor bijgebouwen.


DE VILLA

Voor de bouw van de villa is door de gemeente Wijdemeren een omgevingsvergunning afgegeven. Op basis van het vigerende bestemmingsplan is door een architectenburo een vrijstaande, riet gedekte villa ontworpen, waarbij twee varianten zijn uitgewerkt.

Variant A heeft een woonoppervlak van ca. 176 m2. Bij deze variant is de woonkamer op de begane grond, op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en op de 2e verdieping een 4e slaap-/werkkamer.

Variant B heeft 2 slaapkamers op de begane grond, op de 1e verdieping is de woonkamer waardoor u een fantastisch
uitzicht heeft op het plassengebied en op de 2e verdieping vindt u de 3e slaap-/werkkamer. Het woonoppervlak van deze variant is ca. 170 m2.

In beide varianten is rekening gehouden met de installatie van een personenlift om van de begane grond naar de 1e verdieping te komen.


AANKOOPTRAJECT

De vraagprijs is gebaseerd op de bouwkavel inclusief een te bouwen villa conform tekening en technische beschrijving. Na aankoop van de bouwkavel kunt u met de aannemer een aannemingsovereenkomst sluiten.
De gemeente heeft op 24 juni 2020 een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van de villa en het aanleggen van een inrit.


DE KWALITEIT VAN DE BOUWGROND

De uitgevoerde sanering is getoetst aan de indieningsvereisten op grond van de Wet Bodembescherming. Op basis van de saneringswerkzaamheden heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek in april 2020 een beschikking afgegeven. De grond voldoet daarmee aan de eisen van wonen.


HET DORP

De woning staat in het hart van het dorpscentrum. Er is een fraai dorpsplein met een supermarkt en enkele speciaalzaken en er is voldoende parkeerruimte. Op de hoek van het Ankeveensepad is een uitstekende bistro met terras.
Nederhorst den Berg is een levendig dorp met drie basisscholen, veel verenigingen en sportclubs. Omringd door natuur en met volop recreatiemogelijkheden. De Spiegel- en Blijkpolderplas is een rustige plas waar je heerlijk kunt varen.

Nederhorst den Berg maakt deel uit van de gemeente Wijdemeren, dat daarnaast bestaat uit vijf andere dorpen: Ankeveen, Kortenhoef. 's-Graveland, Loosdrecht en Breukeleveen. Het stadje Weesp (op ca. 6 km) wordt ook veel bezocht door Bergers, terwijl omroepstad Hilversum een regionale centrumfunctie heeft in het Gooi, op ruim 10 km afstand. Door de centrale ligging wonen hier veel mensen die hun werkplek in Amersfoort, Utrecht of Amsterdam hebben.


SPREEKT DEZE PROPOSITIE U AAN?

Vraag dan de uitgebreide brochure en de technische omschrijving van de villa aan bij Frank Vermeulen Makelaardij. Heeft u behoefte aan aanvullende informatie, bel of mail ons dan even. Wij staan u graag te woord!

De bouwkavel wordt onder voorbehoud gunning collegiaal aangeboden met VTE-makelaars uit Loosdrecht, tel. 035 888 33 77, e-mail info@vte-makelaars.nl.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
461 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nederhorst den Berg
Sectie
C
Perceel
3323
Oppervlakte
430 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Nederhorst den Berg
Sectie
C
Perceel
5266
Oppervlakte
31 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum, open ligging

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Overmeerseweg 8 Nederhorst den Berg, Dorpskern

naar Overmeerseweg 8 Nederhorst den Berg, Dorpskern
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand